De achterliggende periode zijn we ongelofelijk druk geweest met het inzamelen van onvoorstelbare hoeveelheden kleding. Geweldig wat een respons we kregen op onze oproep om kleding e.d. te doneren aan Take Care Of Your Neighbor ten behoeve van de vluchtelingen op Lesbos en Samos. En al deze kleding moest uiteraard ook weer helemaal gesorteerd worden. Een ‘berewerk’, maar als je dan al die opgestapelde volle dozen ziet staan, dan geeft het ook enorm veel voldoening.

Extra hulp
Heel soms zit er ook wel eens kleding bij waar een knoop van los zit (of helemaal ontbreekt), soms mooie kleding maar met een vlek en soms is er een naadje los…. Gedreven als we zijn, hielden we dit apart om dat op een later tijdstip nog eens na te kijken. Daar kwam vanwege drukte natuurlijk helemaal niets van, totdat op een gegeven moment spontaan een mevrouw aan de deur stond met de vraag of zij iets voor onze stichting kon betekenen. Of ze wat hand- en span diensten kon doen. Fantastisch toch? En zo is deze vriendelijke dame druk met knopen vastzetten etc. en een heel welkome hulp voor ons. Ook bij het sorteren weet ze inmiddels haar steentje bij te dragen en het is nog eens heel gezellig ook. Wat fijn, Kunja, dat je dit voor de vluchtelingen wil doen! Ook vanuit de familie wordt er geholpen met kleding sorteren, waar we uiteraard ook heel blij mee zijn.

Inzameling hygiëneproducten
En toen kwam er tussendoor nog een extra inzamelingsactie op ons pad… In samenwerking met o.a. CRR en Huis van Liefde hebben we een ‘hygiëne’ actie gehouden. Een inzameling van persoonlijke verzorgingsproducten, zoals luiers, maandverband tandpasta, zonnebrandcrème, tandenborstels, deodorant etc. Ook aan deze actie werd massaal gehoor gegeven. Indrukwekkend wat we bij de mensen thuis op mochten halen! Geweldig ook dat mensen, die slechts van een uitkering rond moeten komen, toch iedere week één of twee artikelen extra op hun boodschappenlijstje schreven om te kunnen doneren aan de vluchtelingen op de Griekse eilanden. Bewonderenswaardig toch? (en misschien ook wel beschamend?)

Volle aanhangers
Spontaan ontstaan er ‘in den lande’ kleine inzameladressen waar we, om de zoveel tijd, de spullen op mogen halen. Mensen die hun eigen familie, collega’s en netwerk inschakelen om spullen in te zamelen. Ook kerken sloten zich spontaan aan bij onze oproep. De Irenekerk in Slikkerveer spande deze keer de kroon: maar liefst twee volle bussen en aanhangwagen waren er nodig om deze ingezamelde spullen op te halen… chapeau! Echt super wat er in een periode van een paar maanden op touw gezet wordt. Het team is jullie daar ontzettend dankbaar voor!

Op transport
Ook de mensen en bedrijven die een gift overgemaakt hebben, zijn we zeer dankbaar. Mede dankzij hen kon het transport op de geplande tijd vertrekken en konden we nog producten bij kopen om die ook met het transport mee te sturen. Hartelijk dank! Dank ook aan de andere organisaties, die met elkaar enorm veel werk verzet hebben om dit transport mogelijk te maken en waarbij wij onze bijdrage aan konden leveren.

Zegt het voort
Bekendheid is voor ons heel belangrijk. Hoe meer mensen weten van het werk van Take Care Of Your Neighbor, hoe meer mensen dit werk kunnen steunen. Vertel het dus alsjeblieft verder aan je familie en kennissenkring en/of deel de website en andere berichtjes van de stichting op je eigen facebook of andere social media. Op die manier raken in een korte tijd meer mensen bij dit belangrijke werk betrokken! En kunnen we dus ook meer voor onze medemens betekenen.

Naar Samos
Volgende week vertrekt er een afgeladen transport naar het Griekse eiland Samos. De nood is daar enorm en we zijn blij dat we daar snel iets aan kunnen doen. D.V. 16 mei gaan we zelf naar Samos toe om deze goederen te verdelen onder de mensen en om te inventariseren wat we nog meer aan hulp kunnen bieden. Want dat er nog meer hulp verleend moet worden, is wel zeker. En daarom blijven we ook het gehele jaar door inzamelen.

Help mee!
We willen jullie vragen om ons daarbij te helpen. Mochten er mensen zijn die een uurtje over hebben en mee willen helpen met sorteren of andere hand- en spandiensten willen verlenen: meld je aan! Stuur even een berichtje en we nemen z.s.m. contact met je op. Wij zorgen voor de koffie en de koek 🙂

Uiteraard houden we jullie uitgebreid op de hoogte van onze trip naar Samos. Houd de website en de facebookpagina maar in de gaten. We hopen jullie te laten zien hoe belangrijk het werk is wat we op de Griekse eilanden doen. Het is dankbaar werk. Werk waar u en jij aan bij hebben mogen dragen! Dat geeft sowieso een goed gevoel, maar er is meer nodig. Deze mensen, die in een verschrikkelijke en uitzichtloze situatie leven, hebben ook ons gebed nodig!