Veertien pallets onderweg naar Griekenland

Afgelopen zaterdag 16 januari jl. zijn er 14 volle pallets op transport gegaan ten behoeve van de vluchtelingen in Griekenland. Dank aan al de vrijwilligers die zich ingezet hebben om deze giga-sorteerklus te klaren. Dankjewel aan alle inzameladressen. Dank voor de donaties die we ontvingen zodat we ook veel nieuw ondergoed, sokken, scheermesjes, snowboots, babywipes etc. konden inkopen. En ook Bert van Woerdense Dienstverlening en Logistiek B.V. (WDL) die belangeloos dit transport voor ons wilde verzorgen.  En dank ook aan Hans van het “Waalplein” voor het belangeloos beschikbaar stellen van de opslagruimte, pallets, heftruck, koffie enz.  Zonder al jullie hulp zou dit niet mogelijk geweest zijn!

Zeer slechte situatie vluchtelingen
De situatie in Griekenland is momenteel bar en boos: écht heel verschrikkelijk! Een harde wind in combinatie met sneeuw en temperaturen die tot onder het vriespunt dalen, maken de situatie ontzettend zwaar voor de families in de kampen. Zie de boel maar droog te houden in je (veel te dunne) tentje. Daarnaast eist de enorme kou natuurlijk ook z’n tol. Mensen worden ziek, Griekenland is in een lock down dus moeten ze in principe ook in het kamp blijven en hun situatie blijft maar uitzichtloos. Wat mogen wij dan dankbaar zijn met alles wat we hier in Nederland hebben. Stel je het eens voor dat je met je kindertjes bij temperaturen van rond het vriespunt in zo’n dun en veel te klein zomertentje zit. Rondom in het smeltwater, zonder verwarming, en de normale sanitaire voorzieningen. En dat niet 1 dag maar een hele winter lang. Onvoorstelbaar toch? We zijn dan ook heel blij met alle hulp die we krijgen om deze mensen te kunnen helpen aan datgene wat het hardste nodig is. Take Care Of Your Neighbor wil niet wegkijken en deze mensen aan hun lot overlaten. Daarom blijven we doen wat in ons vermogen is om dit schrijnende leed te helpen verzachten.

Voer actie!
Maar dat kunnen we niet alleen! Daar hebben we uw en jouw hulp bij nodig. En daarom blijven we voortdurend een beroep doen op onze achterban om als het ook maar eventjes kan, te helpen. Dat kan door een actie op te zetten in je eigen familie en/of vriendenkring, via je kerkelijke gemeente, in je buurt enz. om bijvoorbeeld hygiëne-items in te zamelen, een doneeractie op te zetten, een supermarktactie te lanceren … of noem maar op. Misschien heb je zelf wel een enorm goed idee. Neem gewoon even contact op dan kunnen we je daarbij helpen. Wij zeggen: doen!

… of doneren
Wil je ook helpen en iets van warme liefde uitdelen, maar zie je geen mogelijkheden voor acties? Maak dan vandaag je gift nog over op: NL23 RBRB 0778 2365 36 t.n.v. Stichting Take Care Of Your Neighbor (of klik hier!). Er blijft niets aan de zogenaamde ‘strijkstok’ hangen: iedere euro wordt besteed aan het werk t.b.v. de vluchtelingen! En daarnaast beschikken we ook nog over een ANBI-beschikking, wat inhoudt dat je de gift kan verrekenen met de belastingdienst. Mooier kunnen we het niet maken….

Inzamelen
We zamelen dus nog steeds hygiëne items in zoals luiers, tandpasta, tandenborstels, maandverband, blokken zeep, scheermesjes, sudocrème, haarborstels, nieuw ondergoed, nieuwe sokken, maar ook slaapzakken en fleecedekens.  Heb je iets maar weet je niet of we dat kunnen gebruiken? Vraag het dan even na.

Namens het team van Take Care Of Your Neighbor: hartelijk dank!