Deze stapels met ingezamelde kleding verhuizen straks (gelukkig) naar de opslag!

Op dit moment zijn we druk met het uitsorteren van o.a. de ingezamelde kleding en schoenen. Echt grandioos wat we allemaal binnen gekregen hebben! Vaak nog zo goed als nieuw en soms hangen er inderdaad de kaartjes van de kledingwinkel nog aan… Ook kregen we een hoeveelheid ‘personal care’ producten zoals tandpasta, zeep, shampoo, maar ook kraampakketten. Want ja, inderdaad, ook in de vluchtelingenkampen worden baby’s geboren. En wat is het dan fijn dat we de moeders met hun kleintjes kunnen voorzien van alles wat ze nodig hebben.

Opslag gevonden
Heel spontaan zijn er, in het klein, andere inzameladresjes ontstaan die voor Take Care Of Your Neighbor inzamelen vanuit hun familie of vriendengroep! Geweldig toch? Het uitzoeken en sorteren is echt wel een hele klus, maar we doen het met liefde. We hebben onlangs wat meer opslagmogelijkheid gevonden, dus kunnen we weer een beetje uit de voeten in huis…. Er stonden namelijk zo’n honderd(!) gevulde dozen en nog een hoeveelheid zakken met spullen in huis. We zijn toch wel blij dat we dat naar de opslag kunnen verhuizen. Maar lang niet alles gaat ‘in opslag’. Half april vertrekt er weer een transport naar de Griekse eilanden en kunnen we weer heel veel mee geven.

Kast opruimen
Op dit moment krijgen we nog veel winterkleding binnen, maar dat zal vrij snel omslaan naar zomerkleding, schatten we zo in. Laat het voorjaar maar komen, wat ons betreft. Dan kunt u de kledingkasten weer op orde brengen. Enne… wij houden ons aanbevolen als u kleding opruimt 🙂 Alles voor het goede doel!

Inkoop matrassen, buggy’s etc.
Regelmatig krijgen we vanuit het werkveld op de eilanden de vraag of we ook nieuwe spullen aan kunnen schaffen. Opeens is er dan bijvoorbeeld gebrek aan kinderondergoed, matrassen of buggy’s of is er een gebrek aan schoolmateriaal voor de kinderen. Dan is het fijn dat we dat kunnen bekostigen en het lokaal op de eilanden in kunnen kopen (zo stimuleren we ook de locale economie!). We zijn daarvoor wel afhankelijk van giften en donaties… Van harte aanbevolen dus! Help ons zodat wij kúnnen helpen!

Heeft u onze facebookpagina al geliked en/of gedeeld? Hier delen we nieuwtjes over alles wat we als stichting doen. Als u onze pagina volgt en deelt, krijgen we de nodige bekendheid en dus ook meer mogelijkheden. Simpel gezegd: vertel het verder!

Let your heart speak!